10 Ağustos 2013 Cumartesi

Neee Evleniyor muyum? vol.1

Selam.
19 Temmuz'da sevgilimle evlenme kararı aldık, daha doğrusu o teklif etti, ben evet dedim ve olayları ciddiye bindirmeye başladık.
Neyse efenim. Tabii yaz bir yandan, Ramazan bir yandan nasıl uygun bir tarih ayarlayalım diye düşünürken, sevgilimin iznine göre de nişan için en uygun zamanın 18 Ağustos olduğunda karar kıldık.
Olayları abartmadan istemeydi, yüzük takmaydı, nişandı hepsini aynı anda yapmak istedik.
Ben açıkçası çoğu geleneğimizin artık eskilerde kalması gerektiğine inanan biri olarak bohçaymış, yok bilmem neymiş -hatta bunun düşüncesini bile- ortadan kaldırdım. Mis oldu.

Buraya kadar girizgahtı. Amacım neler yaptığımızı anlatmak, belki azcık yol göstermek olsun. Evlilik olayı ciddi tamam ama çok da aşırı ciddileştirmeyin lütfen gençler. Ne kendinizi ne de ailelerinizi germeyin, gerek yok.

SON 8 GÜN!

Neler Yaptık?
  • Alyans Meselesi: Eskişehir'de gezinirken Espark'taki Altınbaş ve Atasay'a alyans soralım dedik, bakalım piyasa neymiş. Bu arada ikimiz de sade alyans istiyoruz, taşsız, işlemesiz falan. Neyse iki taraftan da bin liraları duyunca moralimiz bozuldu tabii. Yine Eskişehir'deki Neo Plus'a gittiğimizde Altınbaş'a gidip orada sorduk, iki yüzüğü 600 lira civarında söylediler. İkimizin de annesi yanımızdaydı ama almayalım şimdi dedik, çıktık. 1 hafta sonra Neo'daki Altınbaş'a gidince fiyatı iki kat fazla söylediler ve daha beter moral bozukluğuyla çıktık gittik. Sonra baktık bu iş olacak gibi değil, kuyumcular çarşısına gittik sevgilimin annesiyle. Orda hem daha uygun, hem marka, hem de tam bizim istediğimiz gibi alyanslarımızı aldık.   
    • Demek ki neymiş; alyans alırken şehrinizdeki kuyumcular çarşısı gibi olan yerleri tercih edin.
  • Yer ve Davetli Meselesi: Olayı abartmak istemediğimizi söylemiştim; o yüzden isteme+nişan etkinliğini Bizim evin salonundan daha geniş olması nedeniyle Anneannemin evinde yapmaya karar verdik. Minimumda tutmaya çalıştıkça, anneanne etkisiyle artan bir davetli sayımız var, işin sonu nereye varacak şu an bilemiyorum :)
  • İkram Meselesi: Son çıkardığımız sayı tam kesin olmamakla beraber 30'uu geçtiği için evde yemek vermeyelim de açık büfe ikramlar yapalım diye karar verdik Annemle. Börek, poğaça, zeytinyağlılar, muffinler, kurabiyeler falan filan hazırlayacağız. Pastayı da özel olarak yaptıracağız. (Yemek vermeme nedenimiz de şu çok kalabalık olunacağı için bir kısım masada, ötekiler koltukta, çok saçma bir ortam oluyor diye.)
  • Elbise Meselesi:  Sanırım en yorucu durum buydu benim adıma. Antalya'nın sıcağında elbise giy çıkar baya sıkıcı bir durum zira. Klima sebebiyle AVM'leri dolaştık tabii ki. 4 günün sonunda bir elbisede karar kıldık. Daha önce aldığımız bir ayakkabı da uygun olduğu için ayakkabı peşinde koşmadık, iyi oldu. Sadece küpelerim yok, onu da hallederiz. 
    • Tavsiye olaraktan; önce nişanı yapacağınız yere göre kıyafet düşünün. Nişanda elbise işini abartmayıp, hem fiyat olarak hem de tarz olarak uygun bir elbise almak en mantıklısı. Ayakkabının da her halükarda rahat topuklulardan olması önemli tabii.
  • Lavanta Kesesi, Hatıra Meselesi: Nişanda bir şey yapayım, hatıra olsun herkese verelim diye düşünüyordum ki lavanta kesesi yapıldığını hatırladık Annemle. İlk aklımıza geldiğinden beri de kendim yapmak istiyordum bunu. Sonuç olarak Antalya'da aradık bulduk bu tür malzemeler satan bir boncukçu ve malzemeleri aldım. Daha yapmaya başlamadım ama, haftaya başlıyorum, çok heyecanlı!
Evet şimdilik bu kadar. Olaylar geliştikçe yazacağım. Şaka maka az kaldı yaa :)
Sevgiler.


Gonca

2 yorum:

  1. Gelemeyeceğim ama o keseden ve nişan kurdelesinden küçük bi parça ben de isterim annem! Mutluluğunuz daim olsun e mi? <3 <3 <3

    imza: Kapalie

    YanıtlaSil
  2. Sağol yavruuuum :) Sana da kese yapacağım hiç merak etme:) Mucuk!

    YanıtlaSil